O nama Mineralno blato Fizikalna terapija Kineziterapija Masaža Galerija Kontakt

ADRESA


Petra Seratlića br. 6,

18205 Niška Banja


           /aktiv fizikal

KONTAKT


Tel.: 069-199-88-77

Email: info@aktivfizikal.com


CENOVNIK


FIZIKALNA TERAPIJA


Fizikalna terapija

Elektroterapija

Magnetna terapija

Ultrazvučna terapija

Aktiv fizikal © 2017. Sva prava zadržana.

web page by Nemanjas

ELEKTROTERAPIJA


Elektroterapija predstavlja primenu električne energije koja pozitivno delujuje na strukture mišićnog i nervnog sistema, proširivanjem krvnih sudova i poboljšanjem cirkulacije, čime se postiže analgetski efekat (uklanjanje bola),povećanje mišićne mase, stimulacija oštećenih nervnih vlakana i antiedematozni efekat (uklanjanje otoka).


Interferentne struje, imaju primenu kod:

Metal nije kontraindikacija za primenu ovih struja, što je veoma važno kod terapije preloma kostiju ili drugih ortopedskih intervencija, kada postoje metalne pločice i šrafovi u tkivu.


Elektrostimulacija predstavlja nadražaj strujom određenog intneziteta, frekvencije i trajanja u cilju izazivanja mišićne kontrakcije kod paretičnih (oduzetih) ili atrofiranih mišića koji nisu u stanju da funkcionišu na normalan način. Razni oblici elektrostimulacije koriste se i kod zdravih osoba radi poboljšanja fizičke sposobnosti.


Elektroforeza predstavlja unošenje lekova u organizam putem konstantne jednosmerne struje. Omogućava da lek za najkraće moguće vreme prodre na mesto povrede ili zapaljenja. Na ovaj način se postiže visoka koncentracija leka, produženo dejstvo leka i stvaranje depoa.


Dijadinamične struje predstavljaju kombinaciju različito modulisanih impulsa po intenzitetu, obliku i amplitudi (impulsne) i galvanske komponente.

One imaju izraženo analgetsko dejstvo, deluju na smanjenje otoka i poboljšavaju cirkulaciju (šire krvne sudove, smanjuju otok i hematom), smanjuju spazam mišića i time redukuju bol.

Koristimo ih i za stimulaciju mišića nakon kraćeg ili dužeg mirovanja.


TENS ili transkutana elektro-nervna stimulacija se zasniva na elektroanalgeziji, stimulacijom nervnih vlakana za prenos bola. Primenjuje se kod svih ortopedskih, reumatoloških I neuroloških stanja.